divendres, 6 d’abril del 2012

Orelletes de Castelldans

INGREDIENTS:
  • 1 DOTZENA D'OUS BATUTS
  • 1 CULLERADA SOPERA DE SUCRE PER CADA OU
  • 1 VAS D’AIGUA BULLIDA AMB MATAFALUGA SOLIANDRE. ANÍS ESTRELLAT
  • 1 RAMETA DE CANYELLA EN PUNT FRED
  • 1 VAS DE MOSCATELL, SAL
  • 2 CULLERADES D’OLI D’OLIVA
  • 2.5 KG DE FARINA DE BLAT
Les orelletes constitueixen una de les postres casolanes més saboroses. És característic de les Garrigues i és en els seu pobles on ha agafat un grau de qualitat mes gran, degut, sense cap mena de dubte, al seu oli d’oliva, ingredient que intervé de manera abundant en la preparació d’aquesta menja, que hom elabora en la intimitat de la llar quan la festa ho esdeveniment familiar així ho manen

PREPARACIÓ:

La seva preparació requereix una dotzena d’ous batuts, una cullerada sopera de sucre per cada or, un vas d’aigua bullida amb matafaluga, soliandre i una rameta de canyella en punt fred.

S’hi afegeix una mica d’anís estrellat, un cas de moscatell, un mica de sal, 2 cullerades d’oli d’oliva i 2.5 kg de farina de blat de qualitat

Tots aquests ingredients són amassats durant una hora. Després car recobrir la pasta amb un ou batut per lletar-la i es torna a amassar fins que l’ou quedi ben barrejat

La massa de pasta es recobreix amb un drap de llana i es deixa reposar durant 4 hores, l’abric de la pasta ens ajuda a la fermentació o pujada. Tal com diu el refrany “l’infant i la pasta a l’estiu es glaça”

Quan la pasta estigui el seu punt es fracciona en panets petits que són estirats en forma plana i circular, damunt d’una taula o com s’acostuma sobre un drap de lli col.locat sobre el genoll dret

Després la pasta estirada és abocada a una cassola amb oli d’oliva bullent (3 litres) quan la pasta ha quedat fregida es recobreix de sucre en pols

El diàmetre pot arribar a ser d’uns vint centímetres

D’aquesta preparació se n’obtenen de 6 a 7 dotzenes d’orelletes. Aquesta postre se serveix freda.

BON PROFIT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Núm. IV - Juliol 2011

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada