dilluns, 29 de setembre del 2014

Rissotto de ceps

Ingredients per a 6 persones:
  • 1/2 Kg. D’arròs.
  • 15/20 grs. De Ceps secs (1/2 Kg. Si són frescos).
  • 1 ceba tallada fina.
  • 2 dents d’all.
  • 1 copa de vi blanc sec.
  • 1 cullerada sopera de mantega.
  • 1 o 2 polsades de formatge parmesà.
  • 1 ½ de brou (ex.:verdures i una mica de pernil).
  • Oli d’oliva, sal, i pebre.
En una paella al foc amb 2 cullerades d’oli tirem la ceba i l’all. Quan la ceba te color, i afegim els ceps. Remenem una mica fins que els ceps es dorin i afegim la mantega i l’arròs.
Remenem constantment fins que l’arròs pren color. Afegim una mica de sal i pebre negre.
Anem remenant i incorporem el brou (que mantenim calent)amb un cullerot. Es tracte de que l’arròs deixi el midó i tot plegat es faci una crema.
Anem remenant i afegint brou i ara podem afegir el vi blanc. També podem afegir una picada d’all i julivert. L’arròs estarà fet en uns 20 minuts aproximadament. Quan ja s’ha quedat una crema “melosa” hi afegim el formatge i deixem reposar uns minuts.
Per presentar-ho podem fer anar un motlle i decorar a una branqueta de julivert.

Gentilesa de “El rebost de les Fades”
- Francisca “Paqui” Gracia Serrano als fogons
- María Avel Vicente 

Cliqueu aquí per veure el vídeo de la recepta





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada