Ingredients per a 8 persones:
- Un tros de costella de vedella,
- una punta de costella de xai (brot del pit),
- dos talls de cansalada viada,
- una careta de porc,
- un tros de cua o d’os d’espinada,
- un tros d’os de pernil,
- un quarter de gallina o pollastre,
- dues botifarres negres,
- dues botifarres blanques,
- quatre patates,
- un grapat de cigrons remullats,
- dues pastanagues,
- una branca d’api,
- una xirivia,
- un nap,
- un porro,
- ¼ de col,
- 300 gr de galets, f
- arina i aigua.
Per fer la pilota:
- 150 gr. De carn de vedella picada,
- 150gr de carn de porc picada,
- un all trinxat,
- julivert trinxat,
- un ou,
- sal, pebre i farina de galeta o molla de pa.
Preparació:
En una olla amb aigua freda poseu-hi les carns, menys les botifarres i la carn de la pilota. Feu-ho bullir 1 hora i afegiu-hi els cigrons.
Al cap d’una altra hora afegiu-hi les verdures menys les patates. Mentrestant, barregeu tots els ingredients de la pilota i treballeu-los una estona fins que quedin ben lligats, doneu-hi una forma ovalada.
Després d’una altra hora de cocció de l’escudella, afegiu-hi les patates, les botifarres, la pilota enfarinada i una mica de sal.
Deixeu-ho coure mitja hora més i quan tot estigui cuit, separeu el brou i feu-hi bullir la pasta.
Serviu primer la sopa i després la carn d’olla (podeu separa carn i hortalisses i tallar la pilota i les botifarres).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada