divendres, 6 d’abril del 2012

ESCUDELLA I CARN D'OLLA

Ingredients per a 8 persones:
  • Un tros de costella de vedella,
  • una punta de costella de xai (brot del pit),
  • dos talls de cansalada viada,
  • una careta de porc,
  • un peu de porc,
  • un tros de cua o d’os d’espinada,
  • un tros d’os de pernil,
  • un quarter de gallina o pollastre,
  • dues botifarres negres,
  • dues botifarres blanques,
  • quatre patates,
  • un grapat de cigrons remullats,
  • dues pastanagues,
  • una branca d’api,
  • una xirivia,
  • un nap,
  • un porro,
  • ¼ de col,
  • 300 gr de galets, f
  • arina i aigua.
Per fer la pilota:
  • 150 gr. De carn de vedella picada,
  • 150gr de carn de porc picada,
  • un all trinxat,
  • julivert trinxat,
  • un ou,
  • sal, pebre i farina de galeta o molla de pa.
Preparació:

En una olla amb aigua freda poseu-hi les carns, menys les botifarres i la carn de la pilota. Feu-ho bullir 1 hora i afegiu-hi els cigrons.
Al cap d’una altra hora afegiu-hi les verdures menys les patates. Mentrestant, barregeu tots els ingredients de la pilota i treballeu-los una estona fins que quedin ben lligats, doneu-hi una forma ovalada.
Després d’una altra hora de cocció de l’escudella, afegiu-hi les patates, les botifarres, la pilota enfarinada i una mica de sal.
Deixeu-ho coure mitja hora més i quan tot estigui cuit, separeu el brou i feu-hi bullir la pasta.
Serviu primer la sopa i després la carn d’olla (podeu separa carn i hortalisses i tallar la pilota i les botifarres).


Núm. VI - Octubre.-Desembre 2011

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada