Ingredients per a 8 persones:
- 1 capó, 300gr de carn magra de porc,
- 300gr de salsitxes,
- 100gr de pinyons,
- 150gr de prunes seques,
- 100gr d’orellanes,
- dues cebes,
- una cabeça d’alls,
- dos tomàquets madurs,
- una copa de brandi,
- dues copes de vi blanc
- una branca de canyella,
- dues fulles de llorer,
- sal, pebre, oli i llard.
Preparació:
Netegeu el capó i desosseu la carcassa. Saleu-lo i empebreu-lo per dins i per fora. En una paella amb oli, fregiu la carn magra tallada a daus i la salsitxa tallada. Feu una barreja amb la carn cuita i els fruits secs.
Farciu el capó amb aquesta barreja i cosiu-lo per l’espatlla per donar-li la forma original. En una cassola prou gran i fonda, amb oli i llard calents, enrossiu el capó per tots els costats. Poseu-hi les cebes tallades a quarts, els grans d’all sencers i els tomàquets a quarts.
Un cop tot hagi pres color, afegiu-hi el llorer, la canyella, el brandi i el vi.
Tapeu-ho i deixeu-ho coure un parell d’hores, tot mullant, de tant en tant, el capó amb salsa de la cocció.
Serviu a la taula el capó sencer i la salsa a part.
I COM NO, ELS TORRONS I NEULES A TOTES LES TAULES,
AMB UNA COPA DE CAVA…….
XIN-XIN BON NADAL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Núm. VI - Octubre-Desembre 2011
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada