divendres, 6 d’abril del 2012

CAPÓ FARCIT

Ingredients per a 8 persones:
  • 1 capó, 300gr de carn magra de porc,
  • 300gr de salsitxes,
  • 100gr de pinyons,
  • 150gr de prunes seques,
  • 100gr d’orellanes,
  • dues cebes,
  • una cabeça d’alls,
  • dos tomàquets madurs,
  • una copa de brandi,
  • dues copes de vi blanc
  • una branca de canyella,
  • dues fulles de llorer,
  • sal, pebre, oli i llard.

Preparació:
Netegeu el capó i desosseu la carcassa. Saleu-lo i empebreu-lo per dins i per fora. En una paella amb oli, fregiu la carn magra tallada a daus i la salsitxa tallada. Feu una barreja  amb la carn cuita i els fruits secs.
Farciu el capó amb aquesta barreja i cosiu-lo per l’espatlla per donar-li la forma original. En una cassola prou gran i fonda, amb oli i llard calents, enrossiu el capó per tots els costats. Poseu-hi les cebes tallades a quarts, els grans d’all sencers i els tomàquets a quarts.
Un cop tot hagi pres color, afegiu-hi el llorer, la canyella, el brandi i el vi.
Tapeu-ho i deixeu-ho coure un parell d’hores, tot mullant, de tant en tant, el capó amb salsa de la cocció.
Serviu a la taula el capó sencer i la salsa a part.

 I COM NO, ELS TORRONS I NEULES A TOTES LES TAULES,

AMB UNA COPA DE CAVA…….

XIN-XIN    BON NADAL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Núm. VI - Octubre-Desembre 2011

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada