divendres, 6 d’abril del 2012

COCA DE SANT JOAN

Ingredients
(PER A 3 COQUES)
Per a la massa:

65 grs de Farina sense refinar (10-11% de gluten)
6 gr de llevat de forner
120 ml. De llet
4 ous
390gr de Farina sense refinar  (10-11 % de gluten)
9 gr de sal
230 gr de amnetga pomada sense sal

Per acabar la coca:

600 gr de fruita confitada
Sucre blanc
Pinyons
1 gota d’anis dolç

Elaboració
  • 1 - escalfem la llet al micrones perquè sigui tèbia (de 32 a 38º C
  • 2- triem un bol gros i aboquem el 65 gr de Farina, desfem el llevat amb els dits i el barregem amb la Farina
  • 3- tirem la llet al vos i, amb un batedor de mà, barregem els indredients del recipiente. Hem de fer-ho a poc a poc, perquè no faci grumolls.
  • 4- un cop feta la crema, la deixem al voltant de 30 minuts a temperatura ambient perquè faci esponja.
  • 5- batem els ous i els anem incorporant, a poc a poc, a la esponja, mentre amassesm lentamente.
  • 6- és el moment d’incoporar-hi la resta de la farina, sense parar d’amassar.
  • 7- deixem , reposar la massa 5 minuts a temperatura ambient i incorporarem després la mantega sense parar d’amassar.
  • 8- tirem una mica d’oli amb un esprai al damunt de la massa i l’embolicarem amb paper Film, sense pitjar gaire ia la deixem a la nevera unes 4 hores com a  minim.
  • 9- perquè la massa no s’adhereixi, impermeabilitzem la superficie on la treballarem amb una mica d’oli
  • 10- estirem la massa amb un corró i la decorem amb fruites confitades, sucre, uns pinyos i unes gotes d’anis pel damunt, deixem reposar la coca una parell d’hores perquè fermenti.
  • 11 posem la coca al damunt d’una superficie antiadhrent i a sobre de la safata del forn, introduïm la safata al forn al vontant de 200 graus durant 20 minuts
Núm III - Juny 2011 - Extra St. Joan

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada