diumenge, 17 de febrer del 2013

Bunyols de Quaresma (Bunyols de Vent)

Els bunyols de quaresma m’agraden de totes les maneres: sols, farcits de nata, de crema o de
xocolata, amb una tassa de te per berenar o amb cafè amb llet per esmorzar... mmmm! Són
boníssims!
A més, la recepta és molt senzilla: es fan amb la pasta choux, la mateixa dels profiterols, però enlloc
de coure’s al forn es fregeixen amb oli. L’única dificultat d’aquesta pasta és aconseguir el punt just
d’espessor, ja que això depèn dels ous i com que cada ou és d’una mida diferent... costa dir la
quantitat exacta d’ous que es necessitaran. La millor opció és utilitzar uns ous de mida mitjana i anar
los afegint d’un a un: així ens assegurem que la pasta no ens quedi massa líquida.
  
Ingredients: (per uns 30 bunyols)
 
      125ml de llet
· 75g de farina
· 60g de mantega
· 3 ous
· sal
· anís sec
· Sucre

 
Preparació:
 
Posar la llet i la mantega en un cassó al foc, amb un pessic de sal. Quan la llet bulli i tota la mantega s'hagi fos, afegir d'un sol cop tota la farina tamisada i deixar coure, sense parar de remenar, fins que aquesta massa es separi de les parets del cassó. Fora del foc afegir un ou i remenar fins que quedi homogeni. Així, fins a afegir-hi els tres ous. Fregir petites porcions de la pasta en oli calent. Quan estiguin, encara calents, mullar-los amb una mica d'anís sec i arrebossar-los amb sucre.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada