La llegenda diu que uns pagesos es van posar a fer la cassola de tros, i com que hi havia tant menjar, els va sobrar molta carns, aleshores a un d’aquells pagesos se li va ocórrer començar a afegir-hi més ingredients naturals del temps, i els va sortir una cassola ,és bona que la primera que havien fet.
D’aquesta manera va quedar constituïda la cassola de tros.
Per a 5 persones
Ingredients:
150 gr. De llonganissa a trossets
150 gr. De costella de porc a trossets
100 gr. De cansalada viada tallada a trossets
¾ de kg de cargols ben nets.
¼ d’un conill fet a trossos
2 tomàquets madurs, fets a trossos
1 fulla de llorer
¼ de kg. D’espinacs
2 patates tallades a trossets
1 albergínia a trossos
1 pebrot
Oli de qualitat, sal i un pols de pebre negre.
Picada
2 grans d’all
1 fulla de julivert
2 branquetes de safrà
10 ametlles torrades
Preparació:
Posarem una cassola de fang al foc amb oli i quan estigui una mica calent hi posarem tota la carn que tenim, ho remenarem i acabarem de posar-hi tots els ingredients a dins, menys la picada que hem marcat anteriorment. Ho anirem remenant perquè no se’ns enganxi i quan estiguin els ingredients a mig coure, hi tirarem la picada que hem fet al morter, amb els alls, julivert, safrà i les ametlles, l’omplirem d’aigua i tot ho tirarem dintre de la cassola. Ho anirem vigilant fins que quedi cuit. Hem de tenir en compte que en gairebé totes les cassoles de tros els ingredients els hem de deixar coure molt, i normalment són fortes de gust, això es degut precisament a què hi ha mols ingredients
Núm II - Maig 2011
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada