dimecres, 4 d’abril del 2012

CASSOLA DE TROS

Aquest plat és molt típic a les nostres comarques, d’un temps ençà, aquests plats tornen amb una força titànica i d’aquesta manera donem a provar, les virtuts gastronòmiques dels ostres pobles. Les cassoles de tros van néixer quan els pagesos es feien el menjar al tros, utilitzant tots els productes naturals del temps.
La llegenda diu que uns pagesos es van posar a fer la cassola de tros, i com que hi havia tant menjar, els va sobrar molta carns, aleshores a un d’aquells pagesos se li va ocórrer començar a  afegir-hi més ingredients naturals del temps, i els va sortir una cassola ,és bona que la primera que havien fet.
D’aquesta manera va quedar constituïda la cassola de tros.

Per a 5 persones
Ingredients:

150 gr. De llonganissa a trossets

150 gr. De costella de porc a trossets

100 gr. De cansalada viada tallada a trossets

¾ de kg de cargols ben nets.

¼ d’un conill fet a trossos

2 tomàquets madurs, fets a trossos

1 fulla de llorer

¼ de kg. D’espinacs

2 patates tallades a trossets

1 albergínia a trossos

1 pebrot

Oli de qualitat, sal i un pols de pebre negre.

Picada

2 grans d’all

1 fulla de julivert

2 branquetes de safrà

10 ametlles torrades

Preparació:

Posarem una cassola de fang al foc amb oli i quan estigui una mica calent hi posarem tota la carn que tenim, ho remenarem i acabarem de posar-hi tots els ingredients a dins, menys la picada que hem marcat anteriorment. Ho anirem  remenant perquè  no se’ns enganxi i quan estiguin els ingredients a mig coure, hi tirarem la picada que hem fet al morter, amb els alls, julivert, safrà i les ametlles, l’omplirem d’aigua i tot ho tirarem dintre de la cassola. Ho anirem vigilant fins que quedi cuit.  Hem de tenir en compte que en gairebé totes les cassoles de tros els ingredients els hem de deixar coure molt, i normalment són fortes de gust, això es degut precisament a què hi ha mols ingredients

Núm II - Maig 2011

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada