Van avaluar els canvis de pes en 195 persones adultes durant les sis setmanes de festes, des d’Acció de Gràcies fins a Any Nou, i van constatar que el pes mitjà que es va guanyar durant les festes va ser menor del que es podria suposar: una mitjana de 0,370 quilos. No obstant això, els participants amb sobrepès i obesitat van guanyar bastant més, una mitjana de 2,3 quilos.
L’empresa Eroski-consumer recomana deu consells per compensar excessos en l’alimentació de les festes nadalenques.
1. Desdejuni lleuger. Saltar-se el desdejuni és sempre un error, també el dia després d’un sopar opípar i excessiu. El desdejuni en aquestes setmanes pot ser més lleuger i suau, però no val obviar-ho. Serveix per reposar forces i perquè, en asseure’ns a menjar, ho fem amb una gana normal i amb menys ansietat.
2. Menú lleuger, però exquisit. Han de combinar-se aliments hipocalórics(hortalisses i verdures, fruites, peixos…) amb preparacions senzilles i donar un toc sofisticat a la recepta tradicional: una salsa original, un aliment exòtic, una presentació suggeridora.
3. Aliments depuratius com a part del menú. Estimulen els òrgans depuratiuos (fetge, ronyons, intestí) i alleugen les molèsties pels excessos, com estómac ple, sensació d’inflor, flatulència o mal de cap. Els aliments que tonifiquen el fetge són els vegetals de lleuger sabor amarg (escarola, endívies, carxofa, card, albergínia, infusions de dent de lleó i card mariá), mentre que les verdures i les fruites, com a api, espàrrecs, poma o pera, activen l’acció depurativa del ronyó.
4. Aliments rics en fibra ajuden a evacuar i a alleujar el ventre inflat. Una fruita en compota barrejada amb fruita seca i prunes passes, un iogurt amb segó, beure aigua i un llarg passeig ajuden a aquest propòsit.
5. Un iogurt al dia afavoreix una millor digestió.
6. Amanida d’entrant. Els aliments crus són rics en enzims, que ajuden a l’organisme a realitzar una millor digestió.
7. Germinats en l’amanida. Brots de soia, alfals, blat o ordi contenen enzims que contraresten els gasos.
8. Repartir les sobres. Compartir les restes dels menjars amb amics i familiars és un truc per no menjar de més la resta de dies.
9. Postres i cafès sense sucre. Més que optar per edulcorants tipus sacarina, el consell saludable és acostumar el paladar als sabors naturals dels aliments, inclòs el lleuger amargor del cafè i del te.
10. Caminar una hora al dia, com a mínim, ajuda a millorar la digestió i al fet que lescalories no s’acumulin en l’organisme. No ha de realitzar-se una hora seguida d’activitat, sinó que la caminada pot repartir-se en dues tandes de mitja hora, una estona al matí i un altre a la tarda.
BONES FESTES!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada